[ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذه الصورة]المقادير :
ارز حسب الكميه المطلوبه
لحم مفروم
فلفل الالوان ( احمر _ اصفر ) مقطع مربعات صغيرة
خضرا ( كزبره _ بقدونس وعود شبت )
صلصه بشاميل بس مش تكون ثقيله تكون خفيفه شويه ( وسط )
جبن لتزيين _ ملح وفلفل وكارى .
طريقة التحضير :
اغسلى الارز وحطي زبده على ملعقتين زيت والكارى والارز عليه المياه وملح وفلفل ابيض ويترك حتى يغلى ويوطى ويقلب حتى يتشرب بدون قفل تغطيته
تزود نصف كوب ويقفل ونترقه يكمل سوى في الفرن
البشاميل
في الخلاط حطيت اللبن على الدقيق ومعاهم مكعب ماجى وبعدين حطيت زبده على النار وحطيت عليهم الخليط وقلبت بالمضرب وحطيت ملح وفلفل ابيض
تدهن الصنايه زيت خفيف ونضع طبقة ارز وبعدين طبقة لحمه وبعدها طبقة بشاميل خفيف مش كتير
بعدين ارز تانى وبعدها بشاميل وفوق الجبنه على الوش
تدخل الفرن وتوطى عليها عشان الارز يستوى من غير ما يلزق حتى الوش يتحمر .
بالهنا والشفا